hírek

2011-05-11: Kiértékelték a 20. Szent György Napokat

A 20. Szent György Napok végső akkordjaként tartottak kedden, 11 órától sajtótájékoztatót a rendezvény fővédnöke, Antal Árpád András polgármester és a két főszervező, Dancs Zsolt programigazgató és Grubisics Levente fesztiváligazgató.


2011-05-09: Kevesebbet szemeteltünk

Hétfő reggel tiszta város fogadta a munkába siető sepsiszentgyörgyieket. A köztisztasági vállalat, a Tega Rt. jól vizsgázott. Minden nap éjfél után fogtak neki a takarításnak,  teljes létszámmal, takarítógépekkel.


2011-05-09: Mézédes éjféli TNT koncert

Néha a néző álla is leszakad. A TNT sepsiszentgyörgyi koncertje után pedig bokáig jártunk leszakadt állkapcsokban (meg söröspoharakban, hiszen ez a fellépés volt az egyhetes fesztivál záróakkordja).


2011-05-08: Vasárnapi ArtLive

Néhol viharos-jégesős, néhol napsütéses idővel köszöntött ránk a Szent György Napok harmadik, egyben utolsó napja, május nyolcadika, vasárnap.


2011-05-08: Szent György lovag: Décsei Ádám

A Kultúrkertben két napon át folyt a harc a lovagok között a Szent György Lovagja cím elnyeréséért. Az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete által szervezett vetélkedő két részben zajlott, pénteken öt, vasárnap két próbát kellett kiálljanak a bátor  lovagok.


2011-05-08: Smokie – az örökifjú zenekar

„A Smokie egymagában egy nagyon erős márkanév, és a zenekarról nem igazán mondható el, hogy önálló egyéniségek, egók alkotnák, és talán ezért van az is, hogy negyven év után is töretlen sikere van a bandának” – hangsúlyozták ki vasárnapi sajtóértekezletükön a brit könnyű, dallamos, sokak által a country rock műfajba sorolt, negyven éve kiemelkedő képviselői.


2011-05-08: Kisorsolták a Szent György napi nyertes tombolákat

A 3846-os számot viselő tombola szerencsés tulajdonosa örülhet hamarosan a 2UTravel által felajánlott kétszemélyes görögországi utazásnak, amely a XX. Szent György Napok tombolasorsolásának fődíja volt.


2011-05-08: Bajuszverseny harmadszorra

A Sepsi Rádió és a Székely Hírmondó szervezésében, idén immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Háromszéki Bajuszverseny. A megmérettetés előtt hirtelen lezúduló jégeső, és az általánosan borús idő ellenére is hatalmas érdeklődésnek örvendő rendezvényen 13 versenyző nevezett.


2011-05-08: Egy életen át a város szolgálatában

Amint az már hagyományosság vált, idén is a Szent György Napok vasárnapján került sor a megyeszékhely kiemelkedő, a várost szolgáló tevékenységet maguk mögött tudható polgároknak 1999-ben életre hívott Pro Urbe díjak kiosztására, ünnepi tanácsülés keretén belül, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.


2011-05-08: Operettcsillagok a színpadon

A Szent György Napok vasárnapjának immár elengedhetetlen eseménye az operettgála. A rendezvény huszadik kiadásán a Budapesti Operettszínház művészei örvendeztették meg a közönséget produkcióikkal. 


További hírek:

© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem