hírek
2011-05-09: Mézédes éjféli TNT koncert

Néha a néző álla is leszakad. A TNT sepsiszentgyörgyi koncertje után pedig bokáig jártunk leszakadt állkapcsokban (meg söröspoharakban, hiszen ez a fellépés volt az egyhetes fesztivál záróakkordja). Aki a kilencvenes évek TNT-jére emlékszik jócskán meglepődött a hangoláson. Elektromos gitár. Kevés szinti. Mindenféle dobok. Itt valami készül (a Smokie koncert utáni átszerelés, egy picit tovább tartott, mint szerettük volna, de hát a technikának időre van szüksége). A készülődésnek pedig alaposan megvolt az eredménye.
Fotó: Sánta István

Dobrády Ákos zseniális dalkészítő, Inti (Zuber Krisztián) pedig kitűnő muzsikus. Tényleg nem lehet kritizálni, hiszen az elmúlt évek magyar slágereinek durván a felét ő írta. Az érzéke azonban, minden jel szerint ennél messzebbre hat: a TNT régi eurodances hatású slágereit alaposan áthangszerelte. A mirelit effektek helyett a csapat sokkal időtállóbra csiszolta a régi slágereket: a Nem találok szavakat, a Sírni tudnék, a Tiltott perc, a Kicsi gesztenye, Hova visz a hajó és sok-sok más új, rockos, funkys alapot kapott. A koncerten nem maradt el az új Mézédés című dal sem, amelyet speciel erre az alkalomra írtak, de Ákos szólókarrierjéből is hozott egy-két dalt.

A másik lenyűgöző dolog a TNT koncertjében, hogy Ákos és Inti mennyire tud a közönséggel kommunikálni: hatalmas energia bedobással, integetésekkel, folyamatosan tartják a majdnem-szemkapcsolatot. Ebből egyébként majdnem baj is lett, amikor Ákos egy buzdítás után hátralépett és elbotlott a kontrolhangfal kábeleiben.


Fotó: Sánta István

A kocert után, éjjel 2-kor Ákos és Inti türelmesen fotózkodott a rajongókkal, autógrammokat osztogattak, és még mielőtt elgurultak volna a busszal, egy beszélgetésre is készen állták. Akkor tudtuk meg, hogy mindössze egy koncert erejéig álltak össze, nosztalgiából és, mert úgy érezték, hogy igényt tart rá a közönség. Tíz éve hozták a döntést, hogy külön utakon járnak tovább, mert úgy gondolták, hogy a zenekarból már nem lehet többet kihozni. Nem vesztek össze, egyszerűen csak így látták a legjobbnak. „Most, hogy újra együtt próbáltunk, olyan volt mintha tegnap hagytuk volna abba a közös zenélést, nagyon jó hangulatú próbákon vagyunk túl, anekdotáztunk rengeteget, felelevenítettünk sztorikat” – mondta Dobrády Ákos. „Kedves emlékeket őrzünk az elmúlt évekről, ezért úgy döntöttünk, hogy amennyiben van igény rá, ötévente újraélesztjük a zenekart, azt a hangulatot, amit egy ilyen nagykoncert tud hozni.”
Az éjszakába nyúló koncert hatalmas siker volt, ezek után bárkinek ajánljuk meleg szívvel, hogy ha teheti a csapat 15. évfordulójára május 21-én adott budapesti koncertre feltétlenül látogasson el.


Fotó: Sánta István


<< vissza

Képgaléria:
A 15 éves TNT jubileumi live koncertje (HU) - május 9. - fotó, Sánta István


Oldal megjelenítése: 1829    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem