hírek
2011-05-08: Bajuszverseny harmadszorra

A Sepsi Rádió és a Székely Hírmondó szervezésében, idén immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Háromszéki Bajuszverseny. A megmérettetés előtt hirtelen lezúduló jégeső, és az általánosan borús idő ellenére is hatalmas érdeklődésnek örvendő rendezvényen 13 versenyző nevezett. A versenyzők már a porondra lépés előtt figyelmesen szemügyre vették egymás „büszkén viselt arcszőrzetét”, és elismerően bólogattak, ha méltó ellenfélre gyanakodtak. 

 

 


Fotó: Henning János


A vasárnap délután, a Sugás áruházzal szembeni színpadon zajló megmérettetés során a gelencei versenyzők taroltak, így Lukács János a Székely Bajusz kategóriában érte el első helyezést, míg az ugyancsak gelencei Kozma István a Toldott Bajusz kategóriában végzett a dobogó legfelső fokán. Fontos tudnivaló, hogy utóbbi kategóriában a bajuszt és a szakállszőrzetet értékelték. Fotó: Sánta István


A leghosszabb bajuszért járó fődíjat az „örökös bajnok”, a tusnádfürdői  Zsigmond Mihály vitte el. „Gondoltam, hogy legyőz a 71 centiméteres bajuszú, buzó megyei román versenyző, de a székely ember nem hagyja magát, így vállaltam a versenyt. Négy éve nevelem a szakállamat. Örökké volt szakállam, de abban az évben levágtam, mert igen nagy volt” – nyilatkozta a 68 éves tusnádfürdői versenyző, akinek tavaly 62 centiméteres, idén pedig 72 centiméteres volt a bajuszhossza.

A verseny külön fénypontjának számított, amikor a leghosszabb bajusz kategóriában versenyző férfiak arcszőrzetének teljes hosszát lemérte a zsűri, az eredmény pedig 238 cm lett.Fotó: Henning János


A zsűriben idén is jelen volt Szilágyi Péter, a Magyar Bajusz Társaság elnöke, a szadai Szentpétery István koronaőr, a tavalyi Kunsági Bajuszfesztivál győztese, Szentpál Juhász Imre, aki a tavalyi Európai bajnokságon 5. helyezést ért el, illetve Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A három nyertes egy-egy magyarországi utazással gazdagodott a szépen nevelt bajusz jutalmául.
<< vissza

Képgaléria:
Bajuszverseny – a Sepsi Rádió és a Székely Hírmondó szervezésében - május 8 - fotó, Sánta István


Oldal megjelenítése: 2960    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem