hírek
2011-05-08: Szombati ARTLIVE

Délelőtt 11-kor indult a nap. A tisztás zsúfolásig telt nézőkkel, mindenki izgatottan figyelte az óvodások, kis- és általános iskolások néptánc produkcióit, hatalmas tapssal díjazva a fellépő csapatokat. Színpadra léptek a sepsiszentgyörgyi Pinocchio Óvoda, a Benedek Elek Óvoda, az Ábrahám Árpád Óvoda, a Váradi József iskola, a Mikes Kelemen Líceum, a Székely Mikó Kollégium, a Gyermekek és Tanulók Palotája csoportjai, valamint a sepsibükszádi  Mikes Ármin iskola diákjai és a település külön tánccsapata is.Délután négy órakor a LiveWave rádió képviseltette magát, ugyanis egy válogatós toplistát hallgathattunk végig, melybe a közönségszavazás útján bekerült legjobb 20 dal fért bele. A műsort Vékony Zsolt, a rádió szerkesztője vezette.

Este hét órától egy helyi csapat, a Tobacco Band lépett színpadra, sikeresen gyűjtve össze a színpadhoz a rajongókat, és bulis hangulatot varázsolva.

Fél kilenckor egy kis stílusváltás történt, ugyanis a Crash nevezetű metál együttes koncertje következett, szintén jelentős rajongótábor előtt. A banda bizonyította kreativitását is: a visszatapsolás után ugyanis a magyar népmesék dallamát adták elő nekünk, icipicit más hangzásban.

A programok sikerét az mutatja leginkább, hogy szakadó esőben is volt nézőközönség – a szervezők pedig esőtáncot jártak.
<< visszaOldal megjelenítése: 1623    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem