hírek
2011-05-08: Történelmi lovas életképek

Jurta, kaftánban, süvegben öltözött fiatalok, legelő lovak. Ez a kép fogadja azokat, akik kilátogatnak az új sportcsarnok melletti területre, ahol a gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület tagjai táboroznak és nyújtanak ízelítőt, hogy hogyan éltek őseink. 
Fotó: Kelemen Lajos


Ottjártunkkor már rotyogott az üstben a paszulyfőzelék. Keresztes Róbert huszár közben a hagyományőrzés fontosságáról, a ló és gazdája közötti szoros kötelékről mesélt.

Évente több rendezvényre kapnak meghívást, nem csak itthon, hanem az anyaországban is tartottak ügyességi, lovas-íjász és virtus bemutatót. Fotó: Kelemen Lajos


A Szent György Napok résztvevőit is érdekes programokkal szórakoztatják: az íjak mellett kézbe veszik az ostorokat, fabotokat, és ízelítőt nyújtanak az ősi virtusból, aztán  a cifra ruhás, délceg huszárok pattannak nyeregbe és tartanak egyfajta hadgyakorlatot.
<< vissza

Képgaléria:
Történelmi lovas életképek – lovagoltatás, ősmagyar és huszár viselet- és fegyverbemutató, karikás ostor készítésének tanítása - a Sportcsarnok mellett - május 8. - fotó, Kelemen Lajos


Oldal megjelenítése: 3155    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem