hírek
2011-05-08: Abszolút rekord

Bár a Rekordok Könyvébe nem kerül be, teljes dokumentációval tudják bizonyítani, hogy a legnagyobb torta valóban elkészült. Vasárnap délután 16 órákor kíváncsiskodó tömeg ágaskodott a Diószegi sátor előtt, hogy szemügyre vehesse a hatalmas tortát. A látvány maga már önmagában felejthetetlen élményt nyújtott, így nem is csoda, hogy több százan állták a sátor előtt, hogy megkóstolhassák a Diószegi Pékség és Cukrászat jóvoltából elkészített tejszínes gyümölcsös tortát.

A cukrászok már az éjszaka elkezdték a munkát, az eredetileg 550 kilósra tervezett torta 640 kilós lett, amit egy speciálisan erre az alkalomra felszerelt mérleg bizonyított is. A hatalmas torta első szeletét Bajtai Erzsébet nagykövetasszony és a Smokie zenekar tagjai vágták le. A torta hossza 5.5 méter lett, két emeletesre sikerült, amelyen több kiló gyümölccsel díszített szigetek tették még szebbé és gusztusosabbá a cukrászi-csodát. Ahogyan azt megígérték, csokiból került a tetejére az 55O éves város logója, emellett marcipánból a jól ismert Szent György-napos süsük is ki lettek formálva sárga, zöld, piros, illetve lila színekben. 

Diószegi László elmondta, rendkivül örül annak, hogy megvalósíthatták, amit elterveztek. A tortát körülbelül 6400 szeletre szelik fel, amelyet 1 lejért arusítanak. Az adakozó kedvűek ennél többet is ajánlhatnak egy tortaszeletért, ugyanis a bevételt a veseátültetésre szoruló Gyurka Csabának ajánlotta fel a pékség, a fennmaradó összeget pedig egy autista gyerekeket segítő alapítvány számára.
<< visszaOldal megjelenítése: 1764    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem