hírek
2011-05-08: Tündérground

Erdély legszínesebb alternatív csapata újra hazai pályán mutatta meg tudását. Még a Compact Disco-sok is erre a zenére buliztak. Arthur, Zoli, Szabi, Isti, Szakál és Pityu – egy picit átalakult a csapat, de a koncertek hangulata nem. A Tündérground két dologról híres: a rettenetesen hosszas beállásról és a profi hangzásról. A kettő közt kézenfekvő az összefüggés, a május hetedikei koncerten azonban nem is kellett sokat várni a csapatra.

A fellépés most is katarktikus élmény volt, minden hang, minden improvizáció a helyén volt – ha nem Kelet – Európában áll össze ez a formáció, valószínűleg már világsztárok lennének.


Fotó: Kelemen Lajos

A Tündérground másik jellegzetessége, hogy a dalok címét az ember egyszerűen képtelen észben tartani, pedig létezik saját album is, amit digipack formában lehet netes üzletekben megvásárolni. A zenekar albumát érdemes beszerezni, ők ugyanis valahogy mindig kimaradnak a kereskedelmi médiából.Hangulat természetesen volt itt is, mint minden Tündérground koncerten. Még a hideg és az eső sem tudja a közönséget elzavarni egy ilyen kaliberű koncertről ami, mint mindig, ezúttal is lehengerelt mindent.


<< vissza

Képgaléria:
Tündérground koncert - május 7. - fotó, Kelemen Lajos


Oldal megjelenítése: 1762    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem