hírek
2011-05-07: A rock magyar nagyasszonya

Keresztes Ildikó neve nemhogy ismerősen cseng sokaknak, hanem egyenesen hisztériát vált ki. A tavaly elindult egyik tehetségkutató műsor mentora hamar belopta magát milliónyi néző szívébe.

Minden szombat este végignézhettük ahogyan meghatódik egy érzelmes dalon, ahogyan kivetkőzik magából, ha egy férfi jól énekel, ahogyan megmondja véleményét a nála sokkal fiatalabb tehetséges nőknek, és azt is, hogyan őrül meg, ha rockmuzsikát hall – ugyanis ez a stílus igazán az ő asztala.


Fotó: Balázs Orsolya

A 20. Szent György Napok A színpadán életre kelt mindaz, ami Ildikó: a minőségi zene, a fülbemászó dallamok, az igazi, érces énekhang, a dögös mégis nőies előadásmódot. Igen, szombaton a dermesztő hidegben is Keresztes Ildikó megmutatta hogyan kell ezt csinálni. Mármint olyan rockzenét, ami egy nőtől is jól szól. S bár biztosan akadna olyan rockzenész, aki márcsak férfiúi dacból is próbálná megcáfolni tudását (hiszen a rock az mégiscsak férfiműfaj),  bizonyára hamar elnézést kérne a művésznőtől. S bár tényleg cudar volt az idő, a közönség is úgy érezte, hogy Ildikót azért mégsem lehet kihagyni. Biztos vagyok benne, hogy az, aki kiment nem csalódott: Ildikó a magyar rock legnagyobbjaitól énekelt. Így szólalhatott meg női, de nem nőiesebb hangzásban Ákos, az Edda Művek, a Bikini és Demjén, vagy kelhetett új életre Cserháti és Koncz Zsuzsa egyik dala is. Mivel ráadásra már nem volt idő, hangszeres kíséret nélkül, kedvenc dalával búcsúzott el a rock nagyasszonya: „oh Lord, won’t you buy me a Mercedes Benz”.


<< vissza

Képgaléria:
Keresztes Ildikó koncert (HU) - május 7. - fotó, Antal Levente


Oldal megjelenítése: 2095    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem