hírek
2011-05-08: Amikor igazán jó a habos sütemény

A két alkalommal is színpadra vitt önálló előadóestek átütő sikerét követően, szombat este sem hazudtolta meg magát Földes László Hobó, és egy igazi csemegének számító koncerttel szolgált a XX. Szent György Napok közönségének.

A produkcióban komoly segítségére voltak azon fiatal sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi zenészek, Tinca Teddy - gitár, ifj. Gáspár Álmos – gitár, vokál, Könczey Jenő – billentyű, Oláh-Badi Alpár – basszusgitár – vokál, illetve Asztalos Zsolt (Asterix) – dobok, akik a Hobó és bandája zenekart ért tragikus esetet követően vállalták, hogy az anyaországi blues énekessel, együtt szólaltatják meg a Circus Hungaricus lemez néhány, illetve a Hobo Blues Band legismertebb dalait. És nem kis sikerrel, hiszen virtuóz gitár és billentyű szólok adták vissza a zeneileg és szövegeikben is összetett, igényes dalok mondandóját.


Fotó: Sánta István

A zord, szinte télbe hajló időjárás sem akadályozta meg a közönséget, hogy mindenki a maga modorában, de végigélvezze azt a másfél órát az A színpad előtt, amely során újból találkozhatott a hűtlen asszonyát nemes egyszerűséggel a túlvilágra küldő Joe-val, kinek történetét még Jimmy Hendrix énekelte meg elsőként, és rövid „liezonra” is lehetőség volt a nők miatti gazemberrel, és Muddy Waters mostanra hallhatatlanná vált akkordjai remegtették a levegőt a senki fiának hányatott sorsát hirdető balladában. És aki nem maradhatott ki, József Attila, és A Hetedik.

Kiderült az is, hogy Sepsiszentgyörgyön is jó a habos sütemény (főleg ha ezt mindenki egyszeri énekli), és hogy a Tortát sem vetjük meg, és amint azt Földes László is vallja: Nem lehet két hazád. De legalább tudjuk, hogy a visszaküldött vándorok nem mi vagyunk itt a határon túl.
<< vissza

Képgaléria:
Hobo és Bandája élő koncert – a Circus hungaricus című lemez bemutató koncertje és a HBB legnagyobb slágerei (HU) - május 7. - fotó, Sánta István


Oldal megjelenítése: 1596    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem