hírek
2011-05-07: A basszus generáció

Címet tisztázandó, a drum and bass és társain (fel)cseperedő generációra gondolok. Ők azok a srácok, akik a biciklijükkel olyan dolgokat művelnek, hogy csak!

Még, hogy a mai fiatalok mind a számítógép előtt ülnek. Az egyik srác a bringája első kerekén állva forgatja a többi részt maga körül. A többiek a hátsó keréken ugrálnak és néha odaverik magukat. Az én könyököm a látványtól is sajog, de ők mintha már hozzászoktak volna.

Ez a Szakszervezetek Művelődési Háza környékén zajló rendezvénysorozat egyik mozzanata, amit a Tone Troopers tart kézben. A szombat esti program dj partyval ér véget, de most délelőtt van, most még csak a hangfalakat tologatják a „nagy diszkóban”.

Ezeknek a buliknak egyébként épp az a varázsa, hogy lepukkant helyeken tartják őket. Elegáns környezetben már olyan lenne, mintha a Converse cipőhöz Versace öltönyt húzna valaki.
Van fényképkiállítás is, bár csak tíz képet fedeztem fel a kultúr udvarán. Ja és van deszkás installáció is, vagyis színesre pingált gördeszkák díszítenek egy látszólag haszontalan valamit a szökőkút közelében. Hogy ez a valami micsoda, azt komoly memóriatorna után sem tudom felidézni, az összhatás minden esetre pazar látvány. Deszka, mint műtárgy. Kell egy nekem is.

Mivel minden jel szerint csúszik a program (próbálj meg te felkelni 9-re úgy, hogy 7-kor értél haza) az urban art fantázianevű projektből sem látok sokat. Vazz, tényleg korán van. Kicsit később már lesz stenciles grafika, meg ilyesmik, ha megvárom. De nem. Majd az esti partyra azért visszanézek.


<< visszaOldal megjelenítése: 1415    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem