hírek
2011-05-07: Ifjúsági sátor - A rap fenegyerekei és a közkedvelt Megasztárosok pörgették fel a HÁRIT sátor hangulatát


Megnyílt a  20. Szent György Napok keretében a HÁRIT ifjúsági sátra, ahol nem csupán háromszéki, hanem Erdély különböző településeiről és a határon túlról érkezett fiatalok gyűltek össze. A Háromszéki Ifjúsági Tanács három napos programsorozattal készült az idei városnapokra, amelyet az összetartás jegyében ezúttal is a román Közösségért Alapítvánnyal karöltve bonyolít le. 

A sátor megnyitóján részt vett Sztakics Éva Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Grüman Róbert HÁRIT elnök, illetve Székely Róbert és  Mădălin Guruianu az ifjúsági sátor főszervezői. A meghívottak köszöntőjükben hangsúlyozták: példaértékű, hogy a háromszéki magyar és román fiatalok immár három éve közös sátorral vannak jelen a városnapokon.

A megnyitóval egyidőben kiállításra került a két hete meghirdetett, Önkéntes Háromszék elnevezésű fotópályázatra érkezett 28 pályamunka. 2011 az Önkéntesség Európai Éve, a HÁRIT által kiírt pályázat célja, hogy fotók segítségével minél szélesebb közönséghez eljusson az önkéntesség élménye és közösségi haszna. A háromszéki fiatalokat tömörítő szervezet munkáját is rendszerint önkéntesek segítik, a városnapokon közel száz fiatal tevékenykedik a sátor programjainak szervezésében.

A HÁRIT ifjúsági sátorban az első napon műveltségi vetélkedőt is tartottak, az Agyháborúban hat csapat mérte össze tudását. Annak ellenére, hogy állandó nyüzsgés és jó hangulat jellemezte a sátor első napját a legnagyobb érdeklődés Ganxsta Zolee és a Kartel, illetve a Megasztár 5 döntősei, Patai Anna, Kökény Attila és Giorgio közönségtalálkozóit kísérte.
Ganxsta Zolee és a Kartel a tőlük megszokott laza és szókimondó stílusban jelentek meg a hazai rajongók előtt, akik Sepsiszentgyörgyön első alkalommal találkozhattak a magyarországi rapbandával. Ganxstáék elmondták, szívesen jönnek Erdélybe koncertezni, hiszen itt nem csupán a közönség rajongása, hanem a helyi pálinka is lelkesíti őket.

Teltházas sátor várta a Megasztár 5-ből megismert Patai Annát, Kökény Attilát és Giorgio-t, akik az első székelyföldi koncertélményükről és a tehetségkutató után megélt sikereikről is beszámoltak. Mindhárom előadó már saját albumon dolgozik, néhány dalukat a szentgyörgyi közönség elsőként hallhatott a péntek esti koncerten.

Ganxsta Zolee-t és zenekarát, illetve a Megasztárosokat nagy szeretettel fogadták a helyi rajongók. A közönségtalálkozók keretében hosszú ideig dedikáltattak és fotókat készítettek kedvenceikkel a HÁRIT ifjúsági sátorban.


<< visszaOldal megjelenítése: 1607    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem