hírek
2011-05-07: C.C. Catch, a diszkókirálynő

What’s the catch? (Vagyis, hol van a bökkenő?) – kérdezné az angol. Carolina Catharina Müllernél azonban nincs bökkenő.

Egy énekesnő, aki már akkor ismert volt, amikor más még tinédzser korának legelején tartott. Sokszor szeretett volna csak úgy beleolvadni a világba, és élvezni az egyszerű dolgokat, amit azért nem tehetett meg, mert lépten-nyomon felismerték. A siker korán és gyorsan jött számára, de még mindig tart.

Világsztárokat nem csak a tökéletes hangzás (és a 46 év ellenére tökéletes megjelenés) alapján lehet beazonosítani. Egy világsztár, ha egyedül lép színpadra, akkor is betölti azt – persze a 20. Szent György Napok keretében megrendezett C.C. Catch koncerten az énekesnő igencsak látványos színpadi kísérettel érkezett.

Ekkora tömeget igazán ritkán lehet látni Sepsiszentgyörgyön: bár a hivatalos számadatra még várni kell, annyi már biztos, hogy több mint 30.000 ember érdeklődött a sztár fellépése iránt. Óriási érdeklődés övezte a színpad mögötti öltözőt is, rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy valóban annyira szép-e az énekesnő, mint azt állítják? (A válasz egyébként egybehangzóan igen volt, és kivételesen nem csak a férfiak állították, hanem több női vélemény is elhangzott).
A tömeg igencsak sokszínű volt: fiataltól idősig, deszkás srácoktól balerinákig mindenki érdeklődött a produkció iránt. A fergeteges koncertet a táncosok nyitották, egy kis eurodances, rapes bevezetőre, majd megszólalt az, amire mindenki várt: Caro hangja.


Fotó: Henning János

A koncert maga tornádó erejű siker. Sláger slágert követett, természetesen nem hiányoztak azok a szerzemények, amelyeket mindenki kívülről fújt (igaz egyesek a magyarosított változatot énekelték - ez is azt mutatja, hogy mennyire elsöprő ereje van a fellépésnek). A Heartbreak Hotel, In The Backseat Of Your Cadillac, Heaven and Hell, Strangers By Night, a Jump In My Car, a Soul Survivor és egy Modern Talking feldolgozás a Tv Makes The Superstar.
Nagyon kedves látványt nyújtottak a gyerekek, akik hol az apukák nyakában, hol pedig a nagyok lábai mellett kergetőztek, vagy – a merészebbek - táncoltak.

C.C. egyébként szerencsésnek nevezte magát azért, hogy még ennyi év után is kíváncsiak rá az emberek, szeretik a zenéjét és élvezik a koncertjeit. Annak külön örült, hogy Oroszország, Hollandia és Németország mellett, sok-sok év után másodszor, Romániában léphet fel. Azért emlékszik még mindig vissza arra a fellépésre, mert az a hír jutott el hozzá, hogy olyan rajongói mentek el a romániai koncertjére, akik húsz évet vártak arra, hogy Carolinat élőben láthassák. Elmondása szerint legnagyobb koncertje Moszkvában volt, ahol több mint 50 ezer ember tombolt vele együtt a diszkóslágerekre. Egyáltalán nem meglepő, hogy ekkora izgalom és rajongás övezi az énekesnőt, hiszen mindössze 15 éves volt, amikor elkezdett énekelni, és, ahogyan azt a pénteki sajtótájékoztatóján is megerősítette, ő is arról álmodott, hogy egyszer sztár lesz.


Fotó: Kelemen Lajos

C.C. énekesi pályáját nem szándékszik még befejezni, hiszen amint megtalálta a megfelelő producert, valamint a zenéjének megfelelő stílust és hangzást, új dallal rukkol elő. „Nekem nem mindegy, hogy milyen zenével állok a közönségem elé. Amíg nem érzem azt, hogy a legmegfelelőbb stílust találtam meg, addig nem csinálok lemezt. Amúgy nem ragaszkodom a diszkózenéhez, de elképzelhetőnek tartom, hogy egyszer ez a stílus is visszajön divatba, mert még mindig az egyik legerősebb” – mondta Carolina.

Saját véleményét fogalmazta meg a mai zenei hangzásokról és előadóikról, C.C. szerint ma nagyon kevés szívből jövő zene van, ami számára elengedhetetlen. „Nem azt mondom, hogy a 80-as években, amit mi csináltunk, az volt a legjobb. De akkor mi szívből csináltuk. Ma a média csinálja a sztárokat, így az előadók nem tudják az érzéseiket beletenni egy produkcióba.”

Köztudott, hogy Carot a Modern Talkingból jól ismert Dieter Bohlen fedezte fel, ő is írta a dalait. Ami viszont meglepetést okozott az az, hogy Caro 89 óta nem találkozott vagy beszélt Bohlennel – tudtuk meg a pénteki sajtótájékoztatón. „Édesapám szokott beszélni vele, mindig szerencsét kíván a karrieremhez, és örül, hogy még mindig csinálom és jól vagyok”.
C.C. szívesen jönne még vissza, amiről a péntek esti koncert tömege végképp meggyőzte őt.
<< vissza

Képgaléria:
CC Catch koncert - A színpad, Szabadság tér - május 6. - fotó, Henning János


Oldal megjelenítése: 4626    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem