hírek
2011-05-06: A Szent György Napok, másként

Kitárta kapuit a Székely Nemzeti Múzeum. Különleges hangulatú világba találják magukat, akik ide, a Kultúrkertbe belépnek. A Szent György Napok részeként, mégis távol a miccs és flekken illattól, a Kós Károly tervezte épülete árnyékában másképpen ünnepelnek. A bejártnál kézműves sátrak sorakoznak, szíjak, stilizált népi ruhák, kerámiák, gyöngyök, nemezből készített babák, táskák, fajátékok, festett bútorok színes, érdekes, értékes, szemet gyönyörködtető tárgyak sokasága köszönti a látogatót. Itt a Székely Nemzeti Múzeum által meghívott kézművesek állították ki termékeiket.

A terebélyes platánfák alatt meghúzódó színpadról messze száll a gyerekek dala. A kisiskolások és óvodások  játékos, táncos, énekes előadásait tapssal jutalmazta a lelkes közönség. A domboldalon a szenes vasalók hirdetik, hogy „550 éve város Sepsiszentgyörgy”. A másik oldalon a Guzsalyas Játszóház jurtája áll, ahol az elfáradt vándor megpihenhet.

A Kultúrkert, melyet idén első, de reméljük nem utolsó alkalommal nyitottak meg a szervezők, gazdag, színvonalas  programmal várja az érdeklődőket. Vasárnap, az Európa Nap rendezvényei is itt kaptak helyet, innen sugározza élőben ünnepi adását a Duna Televízió.


<< visszaOldal megjelenítése: 1554    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem