hírek
2011-05-05: Hímzett terítő, tűzzománc és mézeskalács

A Szent György Napok  értékekben és színekben egyik leggazdagabb rendezvénye a kézműves vásár, melyet Erdély szinten is az egyik legjelentősebbnek tartanak.  

Ebben az évben 145 mesterember hozza el kézzel készített termékeit, és kínálja eladásra a Székely Nemzeti Múzeum előtti útszakaszon felállított sátrakban. 

Kezdetben az ipari cikkeket forgalmazókkal egy helyen állították ki termékeiket, 2001-től azonban külön helyet tartanak fenn számukra a szervezők. Az Erzsébet-park, a Lábas Ház előtti útszakasz után a XX. Szent György Napok alatt a Székely Nemzeti Múzeum előtt állítanak ki.    

Veress Ferenc szervező, a Háromszéki Népművészeti és Kézműves Egyesület elnöke elmondta: a hazai mesteremberek mellett Magyarországról is jönnek kiállító fajátékokkal, bábokkal, kitűzőkkel, tűzzománccal, kerámiatárgyakkal. 

Nem hiányoznak a fafaragók, a bútorfestők,  a bőrdíszművesek és a mézeskalácsosok sem. Megcsodálhatjuk a horgolt, hímzett és nemez terítőket, a makramé kézimunkákat, fonott kosarakat, és fejünkbe biggyeszthetjük a különböző mintájú és méretű szalmakalapokat.  Veress szerint több, mint 20 szakma képviselteti magát a rendezvényen, mely inkább kiállítás, mint vásár jellegű. 
<< visszaOldal megjelenítése: 1619    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem