hírek
2011-05-05: A zene ma már egy üzlet

Ha már felfedték nevét a sajtóban, Somló Tamás, a csütörtök esti meglepetésvendég, örömmel állt a sajtó elé, hogy sajtótájékoztató keretén belül ossza meg velük tapasztalatait, gondolatait, emlékeit az LGT zenekarral. Somló, elmondása szerint, várja a koncertet, azért is, mert több mint 6 éve nem lépett színpadra LGT-dalokkal. Határozottan állította, hogy az LGT egyértelműen sosem búcsúzik el, hiszen amíg tudnak, össze fognak állni egy-egy koncert erejéig.

Somló Tamás azzal kezdte mondandóját, hogy a szervezők akarták őt meglepetésnek, ezért innentől mindenki eldönheti, hogy ez kellemes vagy nem. Egy nagyon fontos dolgot is elárult rögtön az elején, éspedig, hogy jövőre, hét év után, várható egy LGT koncert Budapesten. Az LGT Emlékzenekar sem kispályás, veszprémiek, akik 18 éve vannak a pályán, és akik „nagyon jól interpretálják dolgainkat és, amit mi képviseltünk anno” – fogalmazott Somló. A csütörtöki repertoárból nem hiányoznak majd a legismertebb Lokomotiv GT dalok, amelyet Somló Tamás jelenléte színesit majd.


Fotó: Henning János

Újságírói kérdésre Somló elmondta, hogy elég érdekes helyzetben van, hiszen jelent már meg legnagyobb slágereket tartalmazó lemeze is, megalakult egy emlékzenekar, akik a legendás LGT dalait tökéletesen játsszák, mindez úgy, hogy még minden LGT tag köztünk van, sőt, jövőre még koncertet is adnak.

Somló Tamást a mai tehetségkutatók és a mai zenei trendek, valamint előadók sorsáról is kérdezték, aki sajnálatát fejezte ki, hogy ma, ha valaki kiad egy lemezt, sosem jut vissza hozzá egy visszacsatolás arról, hogy hány lemezt adott el, hány embert érdekel az, amit csinál. „Lehet valaki nagyon tehetséges, csinál egy nagyon jó lemezt, ennek ellenére nincs semmilyen kontaktus az előadó és a rajongója között, tehát az előadó sosem tudja meg, hogy hányan látták vagy hallották. A szakmának ez a része egy borzasztó nagy tragédia” – mondta Somló. „A zene ma már egy üzlet, ami arról szól, hogy mennyi pénzt lehet belőle csinálni, és hány bőrt lehet lehúzni valakiről” – fejtette ki véleményét az LGT tagja.


Fotó: Henning János

Somló azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy 1992 óta az LGT zenekar nem mondja, hogy búcsúkoncertje lesz, mert ötévente érzik, hogy újra össze kell állniuk egy koncert erejéig. Ezért a Lokomotiv GT dalait még sokáig hallhatjuk, eredeti verzióban, az egykori, legendás tagoktól.

Somló Tamás és az LGT Emlékzenekar csütörtök este az A színpadon lép fel 21 órától.


<< vissza

Képgaléria:
Somló Tamás sajtótájékoztató - május 4. - fotó, Henning János


Oldal megjelenítése: 2356    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem