hírek
2011-05-04: Félidejénél tart a Szent György Napok

A kulturális hét első négy napját sikeresnek értékelték a Szent György Napok szervezői a szerdai sajtótájékoztatón. Az előadásokkal kapcsolatosan pozitívak a visszajelzések, legtöbb előadás teltházas, de a java még csak ma következik – mondta Grubisics Levente fesztiváligazgató. Ezzel arra utalt, hogy csak a szerdai napon három rendkívül színvonalas előadást láthat a nagyérdemű, éspedig Miklósa Erika ünnepi koncertjét, a Bukaresti Nemzeti Színház két művészének, Ion Caramitrunak és Johnny Răducanunak, jazz elemeket is tartalmazó műsorát, valamint a humor nagy művelőjének, Fábry Sándornak önálló estjét. A fesztiváligazgató külön kiemelte, hogy Ion Caramitru megérkezett Sepsiszentgyörgyre, magyarul köszöntötte fogadóit, és elmondta, hogy nagyon tiszteli a magyarokat, ezért nagy reményeket fűz a mai estéhez. 

Fábry műsorára kitérve az is elhangzott, hogy ma már állójegyeket is be kellett iktatni, akkora az érdeklődés a tévésztár egyéni műsorára.

Ahogyan azt a városlakók is tapasztalhatták ma már lezárták a forgalmat a főtéren, ami azért van, mert már holnap este megkezdődik a fesztivál, ahogyan a szervezők nevezik, és ahogyan az ma már divatos, egy nulladik nappal indítanak, ahol nem kisebb zenekar vezeti fel a hétvégi koncertkavalkádot, mint az LGT Emlékzenekar, akikkel büszkén lép színpadra Somló Tamás is, az LGT oszlopos tagja. Egyébként Somlót egészen a mai napig titokban tartották, sajnos vagy nem sajnos, a tegnap az egyik fotósuknak sikerült megörökíteni őt. 

A sajtótájékoztatón külön hangsúlyt kapott a Kultúrkert, amelyre nagyon büszke a szervezőcsapat, hiszen jóval elvárásaik fellett tudnak teljesíteni, ami a programot és a fellépőket, valamint az ott működő Borudvart illeti. A testvértelepülések utcája külön színfoltja lesz az idei ünnepnek, ahogyan az összes többi újdonság is kiemelkedő varázserővel bír majd – emelte ki Grubisics Levente.

Dancs Zsolt programigazgató a tegnapi naphoz visszacsatolva elmondta, a tegnapi kerekasztal-beszélgetés hasznos volt, hiszen a magyar kormány részéről idelátogató hivatalnokok ígéretüket tették, hogy ezután több kormányprogramot igyeznek Sepsiszentgyörgy illetve Háromszék felé irányítani. 
<< visszaOldal megjelenítése: 1627    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem