hírek
2011-05-02: Újabb színvonalas kiállítás

A Szent György Napok és a MAGMA modern művészeti kiállítótér története némiképp összefonódik: az elmúlt évben a városfesztivál keretében nyílt meg a Mester és tanítványa kiállítás sorozat második része, idén pedig az egyik legelismertebb magyar szobrász, Jovánovics György munkáiból nyílt tárlat.

A május 2-án, hétfőn tartott sajtótájékoztató keretében Sebestyén Ágnes művészettörténész elmondta, hogy olyan tárlatnak ad otthont a MAGMA, amelyet ebben a formában még sehol sem tekinthettek meg. Jovánovics súlyos betegségének következtében nem vehet részt a sepsiszentgyörgyi eseményen, azonban a tárlatban olyan művek is kaptak helyet, amelyeket most tekinthetnek meg először.


Fotó: Henning János

Grubisics Levente fesztiváligazgató elmondta: mivel az idén 20. alkalommal rendezik meg a Szent György Napokat fontosnak tartották, hogy a jelentős kortárs művészeknek is jusson hely az eseménysorozatban. A tárlat költségeinek jelentős részét a fesztivál költségvetéséből finanszírozták, és arra is hangsúlyt fektettek, hogy a kiállítás a hét további részén is látogatható legyen. Grubisics arról is beszámolt, hogy a közönség igénybe veheti a román, illetve magyar nyelvű tárlatvezetést is.

A sajtótájékoztató keretében sor került a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, König Frigyes és a Plugor Sándor Művészeti Iskola igazgatója Sebestyén – Lázár Enikő aláírtak egy együttműködési nyilatkozatot. König Frigyes kifejtette, közelebb szeretné hozni az általa vezetett intézményhez a határon túli hallgatókat, így akár egy kulturális együttműködés kezdetét veheti.


Fotó: Henning János


<< visszaOldal megjelenítése: 1533    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem