hírek
2011-05-01: Aktívan és önkéntesen a Szent György Napokon

Az Önkéntesség Éve tiszteletére egy újdonsággal rukkoltak elő a Szent György Napok szervezői. Úgy gondolták, hogy vannak olyan lelkes fiatalok, vagy akár idősebbek is, akik kivennék részüket városuk legnagyobb ünnepségének szervezéséből. Önkéntes mozgalmat indítottak, amelynek hamar lettek jelentkezői is. Mindegyikük jó valamiben, tele vannak jó ötletekkel, és nem utolsó sorban, segíteni szeretnének. A Szent György Napok önkénteseinek munkájáról Tordai Sarolta önkéntes-koordinátorral beszélgettünk.

Hány önkéntese van jelenleg a Szent György Napoknak?

Szám szerint 27-en vannak azok, akik az eddigi gyűléseinken megjelentek, de még mindig vannak olyanok, akik részt szeretnének venni, de még egy megbeszélésre sem értek el. Ők többnyire más városból valóak, amire szintén büszkék vagyunk.

Mit lesz az ő feladatuk a városnapok alatt?

A tevékenységük igen csak széleskörű lesz, hiszen több feladattal is megbíztuk őket. Lesznek helyszínek, ahol önkénteseink műsorfüzetet árulnak, segítenek az előadások résztvevőinek a helyfoglalásban, kérdőíveznek, vagy süsü-kitűzőket ajándékoznak azoknak, akik a város tisztaságáért tesznek egy gesztust. Például ha egy önkéntesünk meglátja, hogy valaki a műanyagpoharát a szemetesbe dobja, kap egy kitűzőt.

Emellett az előadóknak átadják az ajándékot az előadás után, segítenek az irodai munkában, részt vesznek a kedden sorra kerülő Önkéntességi kerekasztal-beszélgetésen, ahol találkozhatnak Miklósa Erikával személyesen.

A színpadokhoz beosztott személyek munkáját fogják segíteni és mindazokat, akik esetleg az önkénteseink segítségére szorulnak. Ha esetleg valaki elfelejt egy programot, vagy elveszíti táskáját, kulcs-csomóját, vagy nem tud egy helyszínt egész nyugodtan fordulhat az önkéntesekhez, mert ők eligazítják majd és segítenek a probléma megoldásában.

Fontosnak találtuk azt is, hogy úgy osszák be magukat a programokba, hogy a kedvenceik előadását megnézhessék. Természetesen előre megérdeklődtük tőlük, hogy ki mihez ért és mihez van kedve leginkább.

Hogyan ismerjük majd fel a Szent György Napok  önkénteseit?

Egyszerű. Viselni fognak egy pólót, amelyben egy szívbezárt kis süsü lesz „Segíthetek” felirattal.

Miért jó önkéntesnek lenni?

Mert nálunk már egy lelkes csapat kezdett kialakulni, sokszor ütközünk olyan problémába, hogy nem elég a program a sok jelentkezőhöz képest. Hiszem és tudom azt, hogy egy olyan feladatot vállaltak magukra, és kiemelem, önkéntesen, amelyre talán hosszú időn át büszkék lesznek majd. A munka mellett pedig lehetőségük van új barátokra szert tenni, és a szervezést elsajátítani.


<< visszaOldal megjelenítése: 1582    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem