hírek
2011-04-29: Szent György-napok gyerekszemmel

Színes, változatos programok várnak rátok, kicsikre és nagyobbakra a 20-ik Szent György-napok alatt.

A május 6-8 közötti utcai rendezvényeket megelőző kulturális héten is több helyszínen, mesejátékok, kézműves foglalkozások, gyerekmusicalek lesznek láthatók, hallhatók. A Bod Péter Megyei Könyvtár ad otthont „A medve nem játék” nevet viselő interaktív előadásnak. Pinokkió meséjét bizonyára mindenki ismeri, most a zenés változatával vár benneteket a  marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat. A száz évet alvó Csipkerózsika történetét a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művészei elevenítik fel. A Székely Nemzeti Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak. 

A hétvégén, a múzeumban, a kultúrkertben különböző kézműves tevékenységeken próbálhatjátok ki kézügyességeteket.  Az itt felállított színpadon egymást követve lépnek fel az óvodások és kisiskolások táncokat, gyerekjátékokat mutatva be. 
Ha az egy helyben ülés helyett inkább a mozgást választanátok, akkor műfal- és ládamászásnál bizonyíthassátok ügyességeteket.

A színjátszás szerelmesei nem hiányozhatnak az ötödik alkalommal sorra kerülő Gyermekszínjátszók Találkozójáról, melynek ezúttal is a Váradi József általános iskola ad otthont.

Számotokra is érdekes meglepetéseket tartogathat a műsorfüzetben „Történelmi lovas életképek” címszó alatt szereplő programpont, táborveréssel, jurta felhúzással, lovasíjász és huszárfelvonulással. Ha úgy tarja kedvetek nyeregbe is pattanhattok. 

A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő játékokat, a gumicsúszdákat, kisvasutakat, körhintákat a  Bodok Szálló,  a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Lábasház előtti útszakaszon állítják fel.

A szülők figyelmébe ajánlom a május 6-8 között, a Székely Nemzeti Múzeum lovagtermében működő gyermekmegőrzőt, ahol a Duna Televízió és a Magyar Televízió által felajánlott magyar rajzfilmeket vetítenek le a kicsiknek. Az iskolák és óvodák tanítóit pedig arra kérjük, hogy hozzák el minél nagyobb számban a nebulókat előadásainkra, szórakoztató programjainkra.

Jó szórakozást, tartalmas időtöltést.
 << visszaOldal megjelenítése: 1597    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem