hírek
2011-04-11: A 20. Szent György Napok a határon túli médiákban is

Felvállalta a 20. Szent György Napok támogatását az MTVA Médiaszolgáltató, amely a Magyar Televíziót, a Duna TV-t, a Magyar Rádiót és a MTI hírügynöségeket fogja össze. Ez azért fontos, mert így szinte minden magyar lakta területre el tud jutni a városnapok híre, sőt, azok a magyarok is kapnak egy kis izelítőt belőle, akik valamilyen okokból nem tudnak eljönni Erdély egyik legnagyobb rendezvényére.

Egészen különleges és tartalmas programmal készülnek az MTVA munkatársai a Szent György Napokra. Amellett, hogy riportokat készítenek majd az egész rendezvényről, egy médiasátorral is készülnek az ünneplők számára, ahol az MTV, a Duna TV és a Magyar Rádió interaktív programmal szórakoztatja majd az odalátogatókat. Lehetőség lesz találkozni a munkatársaikkal, betekintést nyerni a különböző műsorok készítésébe, valamint végignézni az interjúkat, beszélgetéseket, amelyek a médiasátorban zajlanak majd. Mivel az elmúlt pár hónap, ahogyan a következő időszak is az Euróvíziós Dalfesztiválon induló Wolf Katiról szól, az MTVA népszerűsíteni szeretné őt az erdélyi nagyközönség köreiben is, ezért elhozzák legújabb videóklipjét, ezzel is biztatva az erdélyi magyarokat, hogy május 10-én szavazzanak a magyar indulóra. A Szent György Napok szervezői készséggel vállalták Wolf Kati promoválását, mert Katinak minden magyarra szüksége lesz, hogy bejusson a május 14-i döntőbe.

Az MTVA munkatársai, a felnőttek mellett, gondoltak a szülőkre és a gyerekekre is, a szülők számára gyerekmegörzőt biztosítanak a Múzeumkert Bartók Béla termében, ahol az ottmaradó valamint odalátogató gyerekeknek egy egész rajzfilmklubot alakítanak ki a legnépszerűbb rajzfilmekkel kecsegtetve őket.

Még a Szent György Napok előtt több műsorban népszerűsítik a városnapok teljes programját, valamint az erre a célra készült reklámfilmet. Április 13-án, szerdán Sztakics Éva alpolgármester lesz a Kárpát Expressz, a Térkép valamint a Határok Nélkül című műsorok vendége. A műsorokat még aznap láthatják a nézők: a Magyar Televízió Kárpát Expressz című műsora szerdán, 13.30-kor kerül adásba (ismétlés: csütörtökön, április 14-én, 16.25-kor), a Duna TV Térkép című riportrovata szintén aznap 20 órakor kerül levetítésre, valamint a Magyar Rádió Határok Nélkül című adása csütörtökön, április 14-én lesz hallható.
<< visszaOldal megjelenítése: 1915    
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem