Az Art-Live színpad fellépői


Chance at Last Day (Május 6.-20:00)


A Chance at Last Day nevű groovecore zenekar 2010-ben alakult. A zenekar több tagjának is volt már tapasztalata zenei téren. A zenekar alapító tagjai: Robi, Istike és Huba, több tagcsere után kialakult a végleges felállás, amelyhez csatlakozott Csaba és Edi. A stílus a groove metal és a metalcore keveréke, azzal a céllal, hogy egyedi stílust hozzanak létre. 2011 március 12-én adták első koncertjüket a sepsiszentgyörgyi BRX Pub-ban. A koncertről pozitív visszajelzéseket kaptak.A jövőre nézve szeretnének minél többet koncertezni, tehetségkutatókon fellépni, idővel szeretnének albumot is kiadni


Tobacco Band (Május 7.-19:00)A sepsiszentgyörgyi együttest 2008 őszén Kicsi Tihamér (szólógitár) és Kis Botond Imre (ritmusgitár) alakították több éves zenélés után. A basszusgitárhoz Pálházi Lászlót választották, a dobos Bernát Ádám lett. Pár hónapos énekeskeresés után került be Csernik Brigitta a bandába. A megalakuláskor a cél a tagok számára egy, a helyi metál dominanciától eltérő együttes létrehozása volt. A banda titka, hogy barátok és szórakozásból játszanak. A stílus felvonultatja a funk, blues, hard rock, de az alternatív zene elemeit is. Az együttes igyekszik saját számokat játszani, saját szövegekkel, saját riffekkel és egyéni stílusban. A zenekar érdekessége a kabalafigurája, akit Nebu Bubu Bélának hívnak. A csapat kétszer koncertezett az EMI illetve a Művelődési Központ felkérésére és a pozitív visszajelzések hatására további fellépéseket vállaltak. A 2010-es Diákegyüttesek Találkozója az együttes számára sikeres volt, hiszen elnyerték a negyedik helyet és a közönségdíjat is.


Crash (Május 7.-20:30)A „Crash” zenekar története is úgy indult, mint a többi diákzenekaré Háromszéken. 2007-ben, két fiatal rockzene kedvelő, Dobricza Szilveszter és Pethő Zsombor elhatározta, hogy zenekart alapít. Az öt tagból álló banda hamarosan el is kezdte a közreműködést és az általuk kiválasztott stílus a heavy metál volt.A kezdeti nehézségek ellenére a banda fejlődésnek indult és 2008-ban a Józsa Botond csatlakozásával kialakult egy majdnem két évig tartó felállás ami a következő volt: Józsa Botond – dobok, Fula Péter – Basszusgitár, Pethő Zsombor – gitár, Dobricza Szilveszter – szólógitár és Simon Csongor – ének. 2009-ben a csapat rögzített két saját dalt, valamit részt vett a „Háromszéki Diákegyüttesek Találkozóján, ahol a második díjat szerezte meg, és egy fellépési lehetőséget nyert a debreceni „Campus Fesztiválon”. 2009 végén Pandula Péter csatlakozott a zenekarhoz mint basszusgitáros, és ezzel a felállással, 2010-ben a zenekar újra részt vett a „Diákegyüttesek Találkozóján” ahol sikerült megnyernie a fődíjat és ennek értelmében a Pokolgép előzenekara lehetett. Ezek után a zenekar újra részt vehetett a Debrecenben megrendezett „Campus Fesztiválon”.Rövidesen, a zenekart elhagyó Dobricza Szilveszter szerepét átvette Pandula Péter és Szabó-Sebők Előd személyében a zenekar megtalálta az új basszusgitárost is. A kezdeti elhatározáshoz képest a zenekar úgy döntött, hogy a heavy metál mellett, hard rock elemeket is beépít saját dalaiba, valamint angol dalok írásával is megpróbálkozik. űA 2010-es év végi pihenést követően a banda újra aktív, új saját dalok írásával valamint egy demo cd összeállításán dolgozik.


Crazy Snowman (Május 8.-19:00)

A sepsiszentgyörgyi Crazy Snowman pontos alakulásának dátuma nem ismert, hiszen a zenekar már akkor elkezdett dolgozni, amikor a három gitáros rendszeresen Petri Gergő tanítványaként bizonyított. A tanítási filozófiában szerepelt az, hogy amikor érződik a zenészek felkészültségi szintjén kellő tudás ahhoz, hogy együtt dolgozzanak mint zenekar, akkor a tanár segít, hogy zenekarba verődjenek tanítványaiörtént, hogy próbákra került a sor és a fiúk egyre több nótát tanultak meg. Ezek után Albert Zoltán kérésére Ancu Krisztina töltötte be az énekes szerepét. A banda ezután megkapta a Crazy Snowman nevet és egy stílust is kiválasztott magának a széles zenei palettán, ami nem más, mint a pop-punk-rock alternativ zenei beütésekkel!
Gyüszüvirág Régizene Együttes (Május 6.-13:00)

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum régizene együttese, amelyet Sebestyén Lajos zenetanár, karmester alapított. A Gyüszűvirág az autentikus régizene kulturáját ápolja.A zenekar az iskola diákjaiból épitkezik évek óta. Műsoruk legnagyobb részét reneszánsz dalok alkotják de elvétve találunk magyar népzenei hatásokat is.


Live-Wave Rádió (Május 6.-18:00; 7.-16:00; 8.-16:00)A Live-Wave rádió Kolozsvár egyetlen magyar egyetemista rádiója, egyben az Art-Live beszédművészeti ága is. A rádió az erdélyi fiatalságot hivatott szórakoztatni adásaival. Mindezek mellett hivatásos rádiósok nevelésével is foglalkozik, képzéseket tart és rádiós terepmunkákat vállal.


Tanulók Palotája Néptánccsoport (Május 7.-11:00; 8.-11:00)

A sepsiszentgyörgyi Gyermekek és Tanulók Palotájanak növendekei, amely a város óvodasait és iskolásait foglalja magába, két, egymást követő napon egy - egy órás előadást mutatnak be, amely gyermekjátékokat és a Kárpát -medencében élő nápek néptáncait és népszokásait varázsolja színpadra. A fűrge lábú óvodások a Pinocchio, Kőrösi Csoma Sándor, 5-ös számú Óvoda, Benedek Elek, Hófehérke óvodakbol és napközikből valamint a Mikes Kelemen, Váradi József, Székely Mikó Kollégium diákjaiból verbuválódott.


Bándi Dávid Dániel (Május 7.-12:00)

A kiállítás címe: ”Floating/Becoming Ruins/Remains – Not to touch the Earth” A kiállítás tárgya: 20-24 fénykép, melyek a fiatalságot és öregkort dolgozzák fel, állítják egymással szembe, feldolgozva az ezek közötti óriási diszkrepanciát, nyomasztó kontrasztot teremtve e két epizód között, amely közegben a néző önmeghatározásra, létének újraefiniálására kényszerül A kiállítás célja: a hétköznapok forgatagába szürkült, önmagáról, mint múló, egyszeri entitásról megfeledkezett átlagember szenzitivizálása, felébresztése, benne a lét megismételhetetlenségének, az idő visszafordíthatatlanságának tudatosítása, a pszeudo-izolált ún.”képbuborékban”, a megteremtett közegben saját maga újrafelfedezése, a hétköznapok káoszából kiemelése, s egy letisztított perspektívából való újraszemlélése. Ugyanekkor a fiatalság igazi értékeinek kolumbusz-szerű újrafelfedezése, a megszakíthatatlan s elkerülhetetlen felnőttkor-odüsszea megszakitása egy félóra-óra erejéig, ahol az egykor lekopott s elveszett értékek, emlékek helyükre kerülhetnek, mellőzve a felnőttkorral járó, a hajdani nativ eszmék, irányvonalak degradációját.
A fotóművész Zilahon született 1989 Augusztus 12-én, itt tanult rajzolni is, több kiállítással háta mögött hozzánk is elérkezik.


Ferencz Balázs (Május 8.-12:00)

Ferencz Baláz 1984 december 2-án született Sepsiszentgyörgyön, ahol a Plugor Sándor Művészeti Líceum képzőművészeti szakán végzett. Több csoportos kiállításon is részt vett. Legújabb kiállítása a “Feket vonalak” Címet viseli, amelyen belül a képek technikai nehézségén van a lényegRabu Oszkár Róbert (Május 6.-13:30)

Sepsiszentgyörgyi grafikus, aki tanulmányait a Plugor Sándor Művészeti Líceumban végezte, majd a temesvári képzőművészeti egyetem hallgatója lett, ahol kísérleti garfikára szakosodott. Kiállítása nem visel címet, azonban a grafikáinak legszebb gyöngyszemeit láthatják majd az odalátogatók.<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem