Aquasky


Egy kis munkaszünet után, Aquasky visszatér a gyökereihez. Történelmük az acid house-ban fogant és karrierjük során követték az elektronikus szcéna fejlődését a jungle-tól a drum and bass és breakbeat-en keresztül a mai ú.n.“bass music” stílusig. A trió viszzatér ahhoz a szenvedélyhez, ami ennyi even át összetartotta őket.

15 év telt el a brit hármas első zenei kiadása óta a híres Moving Shadow kiadónál. Újabb lemezek láttak napvilágot különböző kiadók neve alatt mint Reinforced, Good Looking vagy Hospital, majd 1997-ben a Polydor kiadó segítségével valósult meg az első albumuk, az Orange Dust. 1999-ben és 2000-ben újabb albumok jelentek meg ugyancsak a Moving Shadow kiadónál, a Bodyshock meg az Aftershock.

A második évezred letelte után az angol trió új zenei területeket próbált meghódítani, így stílust váltva a drum and bass-től a breakbeat fele fordultak. Úgy gondolván hogy a műfaj túl laza az ízlésükhöz egy basszus vezette fergeteggé alakították azt át aminek a Dj Mag, a híres lemezlovas kultúra magazin, 2002-ben a „bassline breaks” nevet adta. Az új stílus sok követőre tett szert rövid idő alatt és elvitte az Aquasky nevet szerte a világban. Ennek az időszaknak a tetőpontja volt a Teamplayers album mely 2006-ban jelent meg és amelyen 30 különböző művésszel működtek együtt hogy megalkossák a breakbeat szcéna egyik legnépszerűbb kiadását.2007 és 2008 során Aquasky az electro house zenei hatása alá került és egy új álnév alatt, a Black Noise, letértek a breakbeat hangzásról és szabályosabb ritmusú alkotásokat dobtak a piacra.

2010-ben ünnepelték 15 éves születésnapjukat és következményül eldöntötték, visszatérnek ahhoz a stílushoz mely a legnagyobb sikert hozta számukra: breakbeat, drum and bass és minden ami megmozgatja a táncolni vágyó közönséget.

Új album körvonalazódik 2011-ben, együttműködésben a híres Mc párossal, a Ragga Twins - el. A fiúk szorgalmasan dolgoznak a stúdióban és mi kiváncsian várjuk az eredményt. Esetleg egy kis drum and bass is szóba jöhet?

Fellépés: május 7. - szombat - 22 óra - Kollektive Session - Szakszervezetek Művelődési Háza


 

<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem