Compact Disco


Amikor a csapat egy csapásra berobbant Magyarországon, még azt gondolhattuk, hogy a hazai íz az oka. A mindig keserédes magyar nosztalgia, amely visszasírja a ’80-as éveket. Amikor még nem az interneten ismerkedtünk, hanem még a metálos is kénytelen volt diszkóba járni, ha csajokkal akart találkozni. Pár év múlva ciki lett a diszkó kifejezés, még ha disco-nak írták is akár, de a történelem körbeforog, és most maga a nagybetűs cool, ha valaki elkapja az eredeti disco hangzást, és ha még modern elemeket is bele tud vinni, nemzetközi sikerek elé nézhet.

Legalábbis ezt a forgatókönyvet követte a Compact Disco, amely alig alakult meg, máris Bravo Otto-díjra jelölték, mint az év felfedezettjét. Fura is volt, mert addig és azóta is, a csapat inkább a meghittebb fellépéseken volt sikeres. Az intelligens hangzás egyelőre jobban érvényesült szűkebb befogadó közönség körében.

A szakma viszont azonnal értékelte az újfajta hangzást, a friss nosztalgikusságot. Június 10-én felléptek az MR2 Akusztikon, élő hangszeres kísérettel, és beigazolódott, hogy az elektronikus zenében is van olyan, ami megél instrumentális környezetben. A koncert anyaga meghallgatható azóta is (http://www.mr2.hu/), és a rádió töretlen lendülettel játssza mind az I’m in Love című dalt, mind a második kislemezt, a Without You-t. Ezek egyébiránt klip formájában is sűrűn feltűnnek a Music Channelen.

A nyár végére aztán Európa más országait is megfertőzte a modern nosztalgia. Augusztusban Portugáliában digitális formában megjelent az I’m in Love. Ezt követően Németországban, Ausztriában és Svájcban is kiadták a dalt. Mindezzel párhuzamos egy 3 hónapos nemzetközi rádió és klub promóció vette kezdetét, amelynek eredményeképpen, olyan DJ-k kezdték el játszani az I’m in Love-ot, mint Tiesto, Ferry Corsten, Alex Gaudino, Oliver Lang, Mischa Daniels, Henry John Morgan, Nuvex vagy Patrick Hagenaar. Vezető brit és francia rádióadók valamint több osztrák, ír és olasz csatorna is egyre gyakrabban forgatja a Compact Disco felvételét. A jelentős nemzetközi fogadtatásnak is köszönhetően, a DMC magazin legfrissebb BUZZ chartján 19. helyen nyitott az I’m in Love.

A fiúk persze az európai sikerek mellett nem feledkeztek meg a hazai közönségről sem, és aki találkozni akar a csapattal, megteheti minden szerdán a budapesti Minyon Bárban, ahol ismét pörög a zenekar nevével jelzett Disco Cube Nights buli sorozat, ahol a hazai DJ-szcéna legtöbb nagy neve tiszteletét teszi.

A Compact Disco-t  a 2011-es Faithless budapesti Aréna koncert élőzenekarának választották. Az együttes a 20. Szent György Napok keretében a B színpadon lép fel május 7-én, szombaton este 22 órától.


http://hu.wikipedia.org/wiki/Compact_Disco<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem