Kiss Forever Band


Neves zenészek 1995-ben alakították meg a Kiss Forever Band-et. Váry Zoltán lett Starchild /Paul Stanley/, Pocky The Demon /Gene Simmons/, Maróthy Zoltán Space Ace /Ace Frehley/, Tobola Csaba pedig Catman /Peter Criss/. Az élvonalbeli együttesekben muzsikálók kedvtelésből hozták létre a bandát; mindössze azért, hogy kedvenc Kiss-dalaikat ők maguk is eljátszhassák a színpadon.
Az első időkben a tagok arcuk jobb felét festették ki a Kiss legendás sminkjével. A bal oldal üresen maradt: egyrészt azért, hogy rájuk lehessen ismerni, másrészt ezzel jelezték, hogy a koncerteken megszólaltatott zenében saját egyéniségük is ott van.

A kedvtelésből alakított banda közel három éven át valóban hobbizenekarként működött, mindenütt kirobbanó sikerrel. A zene az eredeti Kiss színvonalán szólalt meg, s ahogy telt az idő, úgy egyre látványosabbak lettek a koncertek. Demon tüzet fújt és vért köpött, a színpadon lángok gyúltak, petárdák robbantak.

Eljött az idő, amikor Starchildék rájöttek, úgy az igazi az előadás, ha minden részletében Kiss-koncertet jelenít meg. Amikor a nagy példakép huszonöt éves lett, az ünnepi koncerten 1998 márciusában már teljesen kifestve és kosztümökbe öltözve álltak a színpadra.

A Kiss Forever Band minden ősszel Németországban turnézik. Az első alkalom sikere hozta a folytatást, s évről évre több koncertet tud adni a zenekar.

1999-ben a németországi Kiss-rajongók egyesülete, a Kiss Deutschland ugyanis albumot készített Tribute to Kiss címmel, amellyel az együttes nagy sikereket ért el.

A Kiss Forever Band 2000-ben is szokásos útját járta. Nyaranta magyar fesztiválokon vett részt, ősszel Németországban turnézott. Újdonság volt, hogy a zenekar Prágába is eljutott. A közönség kívánsága és a Nephilim Records érdeklődése oda vezetett, hogy

2001 tavaszán megjelent a Kiss Forever Band első albuma, Carnival Of Songs címmel. A 2002-es év újra csak a koncertezésről szól. A Kiss Forever Band iránt egyre nagyobb az érdeklődés Európában, így juthat el az együttes a tavasz folyamán a Benelux államokba.

2003 - Megjelent a zenekar második CD-je Plug it Out címmel.

2006 - Megjelent a harmadik album Live and Loud címmel. Az együttes első moszkvai koncertje, amellyel megelőzte a KISS-t két évvel!

A 2007-es európai turnén a zenészeknek sikerült személyesen találkozni a nagy példaképpel, az amerikai Kiss zenekarral.

2008 - Megjelent a zenekar első hivatalos DVD-je szintén Live and Loud címmel.

2010 - 15 éves a Kiss Forever Band! Eddig 724 koncert 23 országban!

Európa elsőszámú cover rock zenekarának látványos show-elemekben gazdag koncertje május 6-án, pénteken 21 órától kezdődik a B színpadon (Szent György tér).

További információk a http://www.kissforeverband.hu honlapon.<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem