Ganxsta Zolee és a Kartell


Ganxsta Zolee Zana Zoltán néven született Budapesten 1966-ban, Zana József színész és Kassai Ilona Kossuth-díjas színésznő gyermekeként.

1988-1989 között az Őrjítő Gyógyhullám együttes tagja volt. 1989-ben került a Block nevű együttesbe. 1989-1990 között a Dance zenekar dobosa volt. A Ganxsta Zolee és a Kartel nevű genszter hip-hop együttes frontembere (1995-től). Emellett a Sex Action dobosa a KGB és a Jack Jack zenekar tagja is.

Ganxsta Zolee és a Kartell 11 év sikertörténet, 9 nagylemez, 3 EP és megannyi kislemez után első válogatásalbumával jelentkezik Greatest sHit címmel. A többszörös platina- és aranylemezes csapat karrierjének esszenciáját bemutató albumon 14 nagy sláger (köztük a Keleti oldal-nyugati oldal, a Vato Loco, A való világ, A Jó, a Rossz és a Kartell, a Gerilla Funk), 2 ritkaság és 2 új felvétel hallható. Az Ég a jég, a Magyar Jégkorong Szövetség felkérésére, a 2003-as Világbajnokságra készült. A Becsületkódex az azonos című filmhez kapcsolódik, és eddig csak a Kartell honlapján keresztül, korlátozott példányban volt rendelhető. Az együttes frontembere nem csak szerepelt a következő filmekben, hanem számos betétdalt is írt ezekhez: Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten (1998), Rosszfiúk (2000), Le a fejjel (2005), Noé bárkája (2006), Metamorfózis (2006).


A 20. Szent György Napok pénteki, május 6., B színpadi programjának kiemelt koncertjét Ganxsta Zolee, Big Daddy Laci, Steve és O.J. Sámson mellett Magyarország egyik legtehetségesebb zenekara a Fényes Ösvények kíséri.

Fellépés: május 6. – péntek – 23 óra – B színpad (Szent György tér)

További információk a http://www.kartel.hu és a
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ganxsta_Zolee honlapon.<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem