Takáts Tamás Blues Band


1990 elején Gál Gáborral, a Karthago egykori technikusával megalakította a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et. Eleinte ketten léptek fel, Takáts énekelt és szájharmonikán játszott, Gál pedig gitározott. Az eredetileg hobbizenekarnak indult csapat hamarosan nagy népszerűségre tett szert, a zenekar számos zenésszel bővült – az első években különösen gyakoriak voltak a tagcserék.

A zenekar első lemezét 1991-ben még magánkiadásban, kazettán jelentette meg. Az 1990-es években néhány évente jelentkeztek új anyaggal, 2000-ben pedig egy válogatásalbum látott napvilágot.

A The Rolling Stones 1995-ös magyarországi fellépése alkalmával a Dirty Blues Band-et választotta előzenekarnak. A zenekar 2000. június 17-én a Petőfi Csarnokban adott nagyszabású koncerttel ünnepelte tíz éves fennállását. 2008-ban a csapat nevét vallási okokból Takáts Tamás Blues Band-re változtatták.

Az együttes folyamatosan koncertezik az országban, és rendszeres fellépője zenei fesztiváloknak, többek között a Sziget Fesztiválnak is.

Az együttes a Szent György-napi koncertje május 6-én, pénteken este 23:45 órakor lesz az A színpadon, ahol elhangzanak a Takáts Tamás Blues Band legnagyobb slágere mint például: Pocsolyába léptem, Zakatol a vonat, Megöl a vágy…

További információk az együttesről: http://www.myspace.com/takatstamasbluesband<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem