Nagy Feró és az új BeatriceA zenekar története 1969-re nyúlik vissza. A Beatrice csapatának 1970-től 1977-ig kizárólag hölgy tagjai voltak. A sikert aztán Nagy Feró taggá válása hozta meg. Legnagyobb sikerük a Gyere kislány, gyere című diszkósláger volt, amellyel megnyerték az 1977-es Tessék választani Fesztivált. A lányok aztán lassan kiváltak a zenekarból, az irányítást pedig végül teljesen Nagy Feró vette át.

A zenekar nyíltan kritizálta dalaiban a diktatúrát, albuma nem is jelent meg emiatt, a rendszer szabotálta az együttes működését. Ekkor kapta Feró a nemzet csótánya jelzőt. 1981-ben a zenekar másodszor is feloszlik.

1987-1980-ig több tagcsere történik. 10 év késéssel megjelenik a zenekar első stúdióalbuma az új számokkal kiegészítve.
1990-ben kiadják a Gyermekkorunk Lexebb Dalai című lemezüket, amely nyolc hónapon keresztül vezeti a lemezeladási listákat.
'91-ben jelent meg az Utálom az egész XX. századot című stúdiólemez, ami 38 héten keresztül vezeti a MAHASZ listát.
Megjelenik a Vidám Magyarok nagylemez. Kiadásra kerül egy Beatrice Daloskönyv is, benne pár Waszlawik verssel. '92-ben megjelenik a Betiltott Dalok ’79 című korong.

1994-ben az együttes neve megváltozik és új néven a Nagy Feró és az új Beatriceként lépnek színpadra. 1996-ban a Hungaroton kiadja a Gyermekkorunk lexebb dalait, ezt követi az Új Beatrice első demóalbuma Ki viszi át… címmel. 1999. júliusában megszületik a Beatrice új nagylemeze, a Vakaroma.

2010. januárjában Nagy Feró átszervezi a csapatot, az új felállás:
- Nagy Feró (ének)
- Laczik Fecó (basszusgitár)
- Nagy Hunor Attila (dob)
- Magasvári Viktor (gitár)

Feró állandó szereplője a magyarországi tv-showknak, népszerűsége a 2010-es X-faktor mentoraként szárnyalt.

Fellépés: május 7. – szombat – 23:30 óra – A színpad (Szabadság tér)


További információkat az együttesről és frontemberéről a http://beatrice.hu/ és a
http://www.nagyfero.hu/ honlapokon találnak.<< vissza
© - Szent György Napok 2011 - Szerzői jogvédelem